Raasepori, Forsbyntie 70 Billnäs , 230.00 m2

Tämä vanha pappila on siirretty Perniöstä Billnäsiin 1990-luvun lopulla, josta se katselee alas Ruukin alueelle. 

Billnäsin Ruukin vaiherikas melkein 400 vuotinen historia huokuu yhä sen rakennuksista, joiden alkuperäinen ulkoasu on haluttu säilyttää peruskorjauksissa, jotta historia ei unohtuisi. Billnäsin alueesta on kehittymässä lähellä sijaitsevan Fiskarsin kaltainen asuin- ja käsityö/yritystoimintayhteisö.

Myös tämä rakennus on restauroitu historiaa ja entisaikojen rakennusmateriaaleja kunnioittaen. Mahdollisimman paljon pintoja on konservoitu alkuperäiskunnon säilyttämiseksi, jotkut pinnat on restauroitu ja korjauskelvottomat pinnat ovat uusittu taloon sopivilla materiaaleilla, jotka takaavat terveen sisäilman ja säilyttävät historiallisen ulkonäön.

Jo kauniilla sisääntulokuistilla aistii rakennuksen kulttuurihistoriallisen arvon. Kuusi uutta vanhoista kaakeleista pystytettyä kaunista kaakeliuunia vuosilta 1820-1930, kaksi uutta pönttöuunia ja keittiön valurautainen hella tuovat taloon lämpöä, päälämmitysmuoto on kuitenkin edullinen maalämpö.

Tunnelmallisia huoneita päätalossa on kuusi. Keittiön voit suunnitella uuden näköiseksi ja itsellesi mieluisaksi, tällä hetkellä keittiöön on asennettu vesi- ja viemärivalmiudet, lisäksi on myös apukeittiö, jonka yhteydessä tilaa pyykinpesukoneelle sekä kuivausrummulle.

Viehättävä piharakennus on 41 neliöinen, josta 27 neliötä on lämmintä tilaa ja käyttötarkoituksen voi valita oman tarpeen mukaan.

Tämän kokonaisuuden piha-alue on niin iso, että harrastemahdollisuudet ovat rajattomat, miltä kuulostaisi oma tenniskenttä tai uima-allas?

Tämä upea ja idyllinen maalaisunelma on täydellinen isomman perheen tai kahden sukupolven kodiksi, yrittäjälle lähes mihin tahansa yritys toimintaan tai vaikka sijoittajalle. Rakennuksessa on kolme sisäänkäyntiä, joten se on myös jaettavissa useammaksi huoneistoksi, jotka saavat lisätilaa ullakolta.

Billnäsin kaunis luonto luo mukavat ulkoilumahdollisuudet. Alueella on ratsastuskoulu ja laskettelurinne. Myös golfin harrastajalle on lyhyt matka Ruukkigolfiin ja Nordcenteriin. Museovoimala tuottaa kylän sähkön Billnäsin läpi virtaavasta Mustionjoesta. Billnäs kuuluu Natura alueeseen.

Lisätiedot Tuire Iso-Kouvola 0503434604 tai tuire@bkm.fi ja Pauliina Kivikoski 050 5240116 tai pauliina@bkm.fi

Huoneisto

Kohdenumero: 21421349
Huoneluku: 6h, 2 x k, kph, wc, aula, 2 x veranta, ullakko ja erillinen piharakennus
Kerros/Kerroksia: 1/2
Asuintilojen pinta-ala: 230m²
Lisätietoja pinta-alasta: Päärakennuksen pinta-ala on 230 m2. josta asuinpinta-alaa on 205 m2. Lisäksi ullakkotilaa n. 140m2. Piharakennuksen pinta-ala on 41 m2, josta lämmintä tilaa noin 27 m2.
Keittiö:

Keittiö sisustamatta. Vedelle ja viemärille valmiudet. Valurautainen puuhella.Seinät pinkopahvi. Lattiat lauta.

Pesutilat:

Ikkunallisessa kylpyhuoneessa on suihkukaappi, wc ja allaskaappi.

Kodinhoitohuone:

Apukeittiön yhteydessä tilat pyykinpesukoneelle ja kuivausrummulle.

Sauna:

Ei saunaa

Makuuhuoneet:

Huoneissa on kauniit tapetit. Pinkopahvi, pellavakangas ja puukuitulevyt. Lattioiden rakenne on puuta ja eristys tervapahvia ja kutteri/sahanpuru-sekoitusta. Joissakin tiloissa eristeenä on selluvilla.

Olohuone:

Huoneissa on kauniit tapetit. Pinkopahvi, pellavakangas ja puukuitulevyt. Lattioiden rakenne on puuta ja eristys tervapahvia ja kutteri/sahanpuru-sekoitusta. Joissakin tiloissa eristeenä on selluvilla.

Kunto: tyydyttävä.

Kiinteistö- ja yhtiötiedot

Tontti: oma
Käyttöönottovuosi: 1768
Rakennusmateriaali: puu,muu,hirsi. Graniittisokkeli.
Kattotiedot: Tyyppi: Harjakatto Kate: Tiilikatto
Lämmitysjärjestelmä: maalämpö,muu Maalämpö: patterit, lattialämmitys. 6 kaakeliuunia ja 2 pönttöuunia.
Energiatodistus: Kohteelle ei lain mukaan tarvita energiatodistusta.

Muita tietoja

Palvelut: Kauppoihin, pankkiin, apteekkiin ja terveyskeskukseen n. 2,5 km. Koulu: Billnäsissä ruotsin- ja suomenkielinset ala-asteet. Karjaalla ruotsin- ja suomenkieliset yläasteet
Liikenneyhteydet: Karjaalta junayhteydet Helsinkiin ja Turkuun.
Kaavoitus: Asemakaava.

Asumiskustannukset

Hinta

Myyntihinta: 445 000,00 €
Velaton hinta: 445 000,00 €
Vapautuminen: sopimuksen mukaan

Tämä ei ole virallinen myyntiesite.

Ota yhteyttä

Iso-Kouvola Tuire
Myyntipäällikkö, LKV
tuire@bkm.fi
050 343 4604