Helsinki, Punavuorenkatu 16 Punavuori , 95.50 m2

UNIIKKI JA HISTORIAA VAHVASTI KUNNOITTAVA AJURIEN TALLIT ON SAANUT 110-VUOTIAIDEN TIILISEINIENSÄ SUOJAAN 18 UUTTA AINUTLAATUISTA LOFT-ASUNTOA!

Tähän ensimmäisen kerroksen asuntoon astutaan sisään omasta sisäänkäynnistä suoraan sisäpihalta. Huoneistosta voi heti aistia rakennuksen historian, joka on tuotu esiin harkituilla materiaalivalinoilla ja rakenteellisilla yksityiskohdilla. Tiilenpunainen kalanruotoladottu klinkkerilattia oleskelutiloissa sekä esiin jätetyt vanhat tiilipinnat muistuttavat rakennuksen alkuperästä. 
Tilavaan keittiöön saa helposti sijoitettua aamiaispöydän ja suuremmat illanistujaiset voi viettää makuuhuoneiden välissä olevassa ruokailutilassa. 
Molemmat makuuhuoneet on sijoitettu huoneiston perälle, josta uudet ikkuna-aukot avaavat rauhallista sisäpihanäkymää.
Tilavassa kylpyhuoneessa on suihkunurkkaus ja pyykinpesukoneet saa kätevästi sijoitettua tason alle. Kylpyhuoneessa ja erillisessä wc:ssä on jatkettu samaa yhtenäistä värimaailmaa oleskelutilojen kanssa.
Mikäli ostaja haluaa muutoksia materiaaliavalintoihin tai varustelutasoon, on niistä mahdollista keskustella myyjän kanssa.

Ajurien tallit on 1906 rakennettu kolmikerroksinen hevostallirakennus Ajurien Asunnot Oy Punavuoren sisäpihalla. Tallirakennuksen maantasokerroksessa säilytettiin aikoinaan ajureiden kärryjä ja rekiä, toiseen kerrokseen talutettiin ramppeja pitkin hevoset pilttuisiinsa ja kolmas kerros oli varattu heinille. Talli säilyi alkuperäisessä käyttötarkoituksessaan aina vuoteen 1963 asti, jolloin sen viimeinen hevonen Pekko talutettiin ulos.
Rakennus on suojeltu asemakaavassa historiallisesti ja rakennustaiteellisesti huomattavan arvokkaana rakennuksena. Kaksikerroksinen keskusaula ja sinne johtavat vanhat hevosrampit on suojeltu arvokkaina sisätiloina ja ne onkin entisöity alkuperäistä ilmettä kunnioittaen. Tunnelma aulassa onkin kuin 1900-luvun alussa.
Laadukkaat uudet kodit on varustettu ajantasaisella modernilla talotekniikalla ja nykypäivän asumisen mukavuuksilla. Käsityönä räätälöidyt yksityiskohdat ja huolella valitut materiaalit viimeistelevät kokonaisuuden kunnioittaen rakennuksen historiaa.
Huoneistoissa on asuntokohtaisesti säädettävä lämmöntalteenotolla varustettu tulo- ja poistoilmanvaihtokone.
Rento ja trendikäs Punavuori on sijainniltaan mitä mainioin paikka asua. Suurin osa alueen monipuolisista palveluista on saavutettavissa kävellen tai kaupunkipyörällä ja kattava julkisen liikenteen verkosto tekee liikkumisesta entistä joustavampaa.

Yksityisesittelyt sopimuksen mukaan; lisätietoja 
Kai Mäkinen, LKV, Myyntijohtaja
tel. 0500 577334
kai.makinen@bulevardinkotimeklarit.fi.

ALUEENNE AMMATTILAINEN PALVELUKSESSANNE-NOPEAA JA TEHOKASTA MYYNTITYÖTÄ! 
Jag betjänar även på svenska - service in english as well.
*Kun harkitset asunnon vaihtoa, myymistä tai ostoa- hyödynnä osaamisemme ja tuhansien asuntokauppojen kokemuksemme. Asunnonarviointi on maksuton. Soita tai lähetä sähköposti ja sovi tapaaminen*

Huoneisto

Kohdenumero: 20385365
Osakkeet 58-58, 62-63
Hallintamuoto: asunto-osakeyhtiö
Huoneluku: 4h, kt, wc, kph, vh
Kerros/Kerroksia: 1/3
Asuintilojen pinta-ala: 95.5m²
Pinta-alan peruste: yhtiöjärjestyksen mukainen
Keittiö:

Novart Oy:n vaaleat keittiökalusteet, Mielen kodinkoneet. Työtasot kvartsia.

Varustus: jääkaappi,pakastinliesituuletin,astianpesukone

Liesi: induktio,erillisuuni

Lattia: laatta

Seinät: maalattu

Pesutilat:

Tiilenpunainen laattalattia, jossa sähkökäyttöinen mukavuuslattilämmitys.

Varustus: pesukoneliitäntä, wc-istuin, suihku, peilikaappi

Lattia: laatta

Seinät: kaakeli

Erillinen WC:

Tiilenpunainen laattalattia, jossa sähkökäyttöinen mukavuuslattilämmitys.

Lattia: laatta

Seinät: kaakeli

Sauna:

Taloyhtiössä sauna

Makuuhuoneet:

Kaksi makuuhuonetta, joissa saarniparketti ja kaapistot. Seinät osittain maalattu ja osittain jätetty vanha tiilipinta esille.

Lattia: parketti

Seinät: maalattu

Olohuone:

Oleskelutiloissa ja keittiössä kalanruotoladottu tiilenpunainen klinkkerilattia. Seinät osittain maalattu ja osittain jätetty vanha tiilipinta esille. Huoneistoon oma sisäänkäynti suoraan sisäpihalta.

Lattia: laatta

Seinät: maalattu

Muut tilat:

kattopinnoista: Vaatehuone

Säilytystilat:
  • kellarikomero
Kunto: hyvä.

Kiinteistö- ja yhtiötiedot

Yhtiön nimi: Ajurien Asunto Oy Punavuori
Tontti: oma
Käyttöönottovuosi: 2022
Rakennusmateriaali: kivi.
Kattotiedot: Tyyppi: Harjakatto Kate: Pelti
Lämmitysjärjestelmä: kaukolämpö,muu vesikeskuslämmitys
Energialuokka: G2013
Energiatodistus: Uudisrakennuksen energiatodistus on tekeillä. Kadunvarsirakennuksen energialuokka on G2013.
Tehdyt korjaukset: 2020-2022 Tallirakennuksen saneeraus, uudet asunnot 18 kpl, käyttöönottotarkastus pidetty 8.3.2022. Kerhohuoneen ja jätehuoneen kunnostus. Pesutupa, kuivaushuone ja ulkoiluvälinevarasto. 2021 Lämmönvaihtimen uusiminen (päärakennus +ullakko yhteinen). 2020 Kadunpuoleisen rakennuksen julkisivun kunnostus. 2016 Sisäpihan julkisivujen kunnostus. Ullakon 10-vuotisvastuukorjaukset. 2009 Vesikaton pinnoitus. 2005 Antennijärjestelmän uusiminen. 2004-2006 Ullakkorakentaminen ja vesikaton uusiminen/ pihan puoli. 2004-2005 Kellaritilojen peruskorjaus, saunan rakentaminen. Putkisaneeraus (viemärit, vesijohdot, WC/kylpyhuoneet). 2000 Vesikaton uusiminen/ kadun puoli. 1997 Porrashuoneiden kunnostus. 1993 Kaukolämpölaitteet. 1988 Pihajulkisivujen kunnostus. 1977 Sähkönousut.
Suunnitellut korjaukset: Tallirakennus: Rakennus juuri valmistunut, ei tulevia korjaustarpeita. Kadunvarsirakennus: 2022 Katon kuntotarkastus ja saumojen korjaus. 2022 Sisäpihan ikkunoiden uusiminen. Parvekkeiden kunnostus/ selvitetään mahdollisuutta hissien rakentamiseen. Ilmanvaihdon/ hormiston puhdistus ja kunnostus ikkunoiden uusimisen jälkeen. Taloyhtiö rahoittaa kadunpuolen rakennuksen tulevat korjaukset osittain Ajurien Tallien rakennusoikeuden myynnistä saaduilla tuotoilla. Tallirakennuksen huoneistoille ei kohdistu hankeosuutta tai yhtiölainaosuutta seuraavaksi suoritettavista kadunvarsirakennuksen pihan puolen ikkunoiden korjaamisen tai uusimisen taikka kadun puolen julkisivun kunnostamisen johdosta.
Kiinnitykset ja lainat: Kiinnitykset: 1314901 €
Isännöitsijä: Aito Isännöinti Oy Ahventie 4 A 19, 02170 Espoo Heli Pekkanen
Kiinteistönhoito: Kiinteistön hoidosta vastaa: huoltoyhtiö
Yhtiön tilat ja varustelu: Taloyhtiössä muuta:
sauna,
talopesula,
kuivaushuone,
urheiluvälinevarasto,
Huoneistokohtaiset varastot,
lastenvaunuvarasto

Muita tietoja

Palvelut: Kaikki Punavuoren ja keskustan palvelut lähietäisyydellä.
Liikenneyhteydet: Linja-autoyhteydet Fredrikinkadulta ja Albertinkadulta; raitiovaunuyhteys Fredrikinkadulta. Yhteydet muutaman sadan metrin päässä.
Kaavoitus: Asemakaava. Helsingin kaupunki

Asumiskustannukset

Yhtiövastike yhteensä: 552,96 €/kk
Hoitovastike: 552,96 €/kk
Vesimaksu: 19 €/hlö
Sauna: 15 €/kk
Muut maksut / lisätietoa maksuista: Hoitovastike koostuu hoitovastikkeesta (430,08€/kk) ja lämpövastikkeesta (122,88€/kk).

Hinta

Myyntihinta: 954 045,00 €
Velaton hinta: 954 045,00 €
Vapautuminen: heti

Tämä ei ole virallinen myyntiesite.

Ota yhteyttä

Mäkinen Kai
Myyntijohtaja, LKV
kaju@bkm.fi
0500 577 334