Helsinki, Laivurinkatu 37 Ullanlinna , 56.00 m2

Tämän valoisan huoneiston poikkeuksellisen kivan ja keskieurooppalaisen rouheankin tunnelman voi aistia heti sisään astuessa. Alkuperäiset lautalattiat, upea katseen vangitseva tiilisenä, näyttävä kaakeliuuni ja lähes neljän metrin huonekorkeus, siinä ihana yhdistelmä ullanlinnalaista asumista. 

Todella tilava olohuone korkeine ikkunoineen sijoittuu Vuorimiehenkadun puolelle, makuuhuone on rauhallisen ja viehättävän sisäpihan puolella. 

Asunto Oy Helsingin Suoja on 1900-luvun alussa valmistunut jyhkeä uusrenesanssitalo, jonka sijainti Ullanlinnassa on mitä mainioin. Kaikki Ullanlinnan, Punavuoren ja keskustan palvelut sekä ranta-alueet ovat kävelymatkan päässä. Taloyhtiöllä on vertaansa vailla oleva suuri korttelipiha istutuksineen ja oleskelupaikkoineen.  
Yhtiö omistaa yhden huoneiston, varaston sekä viisi liikehuoneistoa, vuokratuotot ovat n. 90 000 euroa vuodessa. Vuosien myötä yhtiössä on tehty paljon ylläpitokorjauksia, eikä suuria kunnossapitotarpeita ole suunnitteilla.  
Yhtiössä on vireillä yhtiöjärjestyksen muutos osakeyhtiöstä asunto-osakeyhtiöksi. 

Ota yhteyttä välittäjään Nina Asteljoki 0400 444 220 tai nina@bkm.fi ja   sovi oma esittelyaikasi.

Huoneisto

Kohdenumero: 20278369
Osakkeet 17-18
Hallintamuoto: muu
Huoneluku: 2h, avokeittiö
Kerros/Kerroksia: 2/3
Asuintilojen pinta-ala: 56m²
Pinta-alan peruste: isännöitsijäntodistuksen mukainen
Keittiö:

Keittiössä on vaaleat kaapistot, laminaattitasot, astianpesukone, uuni, liesi, jääkaappi/pakastin ja pyykinpesukone. Keittiön yhteydessä on myös tilava parvi.

Pesutilat:

Makuuhuoneen yhteydessä olevassa erillisessä kylpyhuoneessa on suihku, lavuaari, allaskaappi ja peilikaappi.

Erillinen WC:

Huoneistossa on erillinen wc.

Sauna:

Taloyhtiössä sauna

Makuuhuoneet:

Makuuhuone sijoittuu rauhallisen sisäpihan suuntaan, makuuhuoneessa on kulmakaappi ja vaatekaapisto. Makuuhuoneesta on ihanat sisäpihanäkymät taloyhtiön viehättävälle isolle sisäpihalle.

Olohuone:

Koko huoneistossa on vaalea alkuperäinen lautalattia. Olohuoneessa on kaunis tiiliseinä, muutoin seinät on maalattu. Olohuoneessa on kaunis kaakeliuuni, jonka sähkövastus toimii huoneiston lämmitysjärjestelmänä.

Kunto: hyvä.

Kiinteistö- ja yhtiötiedot

Yhtiön nimi: Osakeyhtiö Suoja
Tontti: oma
Käyttöönottovuosi: 1902
Rakennusmateriaali: tiili.
Kattotiedot: Tyyppi: Harjakatto Kate: Saumattu pelti
Lämmitysjärjestelmä: sähkö
Energialuokka: C2013
Tehdyt korjaukset: 2017: Tuuletusparvekkeet kunnostettu, porttikäytävän katto ja kadun puolen ikkunapellit kunnostettu ja maalattu. 2015: Yhtiö uusinut pystyviemärin huoneistossa D21 osakkeenomistajan muutostyöremontin (kph) yhteydessä. 2014: Katon maalaus. 2010: Kadunpuolen ikkunoiden sisäpuolelle lisäpuite lämpölasilla. 2001: Julkisivun konnostus. 1998: Pihan peruskorjaus. 1994: Vesikatto. 1984: Putkistokorjaukset (1957-1966, 1982 ja 1984). 1969: Ikkunat (Kunnostus 60-luvulla, Maalattu ja kunnostettu kevyesti keväällä 2019). Laajempi kunnossapito- ja muutostyöhistoria toimintakertomuksen liitteenä.
Suunnitellut korjaukset: 2021: Viemäriputkiston puhdistus ja kunnon tarkastus. Pihan sadevesikaivon ja salaojien tarkistus sekä pihakannen tiiveyden tarkistus. Porrasovien ja lukituksen uusiminen (mahdollisesti myös ovipuhelinjärjestelmän uusinta samassa yhteydessä). 2022-2025: Kattoluukku vintille. Peltikaton korjausmaalauksen selvittäminen. Portin kunnostus. Porrashoneen ja ulkoseinien paikkamaalauksia (tarvittaessa jo aiemminkin).
Osakkaiden keskinäiset sopimukset korjausten ja kunnossapidon osalta: Yhtiön yhtiömuotoa ollaan muuttamassa asunto-osakeyhtiöksi, uusi yhtiöjärjestys on käsiteltävänä PRH:ssa. 17 §: Lämmitysjärjestelmä: osakkaat ovat vuodesta 1966 lähtien itse vastanneet asuntojen lämmittämisestä ja asentaneet omina osakkaan muutostöinä siihen tarvittavat järjestelmät. Yhtiössä ei ole mitään perustasoista yhtiön kunnossapitovastuulle kuuluvaa lämmitysjärjestelmää. Saniteettitilat: Huoneistojen märkätilat ovat kaikilta osin osakkaan kunnossapitovastuulle ja kaikki kylpyhuoneratkaisut ovat osakkaan muutostöitä. kts tarkemmin uusi yhtiöjärjestys. Runko- ja pystyviemärit sekä vesiputket ovat yhtiön kunnossapitovastuulla, osakkaan kunnossapitovastuu alkaa runkoputkeen tehdyistä liitoksista.
Rajoitukset: Yhtiöllä on lunastusoikeus 10 päivää. Osakkailla on lunastusoikeus 14 päivää.
Kiinnitykset ja lainat: Kiinnitykset: 612126 €
Taloyhtiön tuotot: 90386.16 €
Isännöitsijä: Emännöintitoimisto Aamu/ Petri Hyvönen 09-615 07333 palvelumestari@aamu.io
Kiinteistönhoito: Kiinteistön hoidosta vastaa: talonmies
Yhtiön tilat ja varustelu: Taloyhtiössä muuta:
vinttikomero,
kellarikomero,
kaapeli-tv

Muita tietoja

Kaavoitus: Asemakaava. Helsingin kaupunki

Asumiskustannukset

Yhtiövastike yhteensä: 240 €/kk
Hoitovastike: 240 €/kk
Sauna: 15 €/kk
Muut maksut / lisätietoa maksuista: Osakas vastaa huoneiston lämmitysjärjestelyistä- ja kustannuksista.

Hinta

Myyntihinta: 498 000,00 €
Velaton hinta: 498 000,00 €
Vapautuminen: sopimuksen mukaan

Tämä ei ole virallinen myyntiesite.

Ota yhteyttä

Asteljoki Nina
Kiinteistönvälittäjä, tj, LKV
nina@bkm.fi
0400 444 220